Wellness & Aroma

Masszázságy

Jacuzzi

Infraszauna

Aromaterápia

Vendégházunkban térítés ellenében igénybe vehető wellness szolgáltatások:
 jacuzzi, infraszauna, aromaterápia  és masszázságy használat

Vendégházunkat úgy terveztük, hogy a wellness rész apartmanjainkból egy lépéssel megközelíthető legyen.

Jacuzzi

A jakuzzi, a hidromasszázs kád az a hely, ahol a test kipiheni magát és megerősödik, ezáltal megteremtve magának az egészséget és a szépséget A hidromasszázs az egyik legjobb egészségügyi gyakorlatot képviseli, amelyet egyre jobban meg kell ismerni, és amelynél emellett be kell tartani az ellenjavallatokat is, hogy minél tökéletesebb stimuláló és testet erősítő alkalmazást érjenek el, biztonságosan. A víz nem hiába az élet forrása, hatása a testre és a lélekre egyszerre egyedülálló. A hidromasszázs a jó hőmérsékletű víz és a levegő megfelelő elegyítésével alkotja a masszírozó vízsugarat, mely optimálisan növeli a fürdőzés során elért ellazító hatásokat, mint a vérkeringés felgyorsulása, a sejtek megnövelt oxigénellátása, a vérnyomás ideális optimalizálása, az izmok ellazulása. Működésének alapelve olyan tökéletes és tudományosan kidolgozott módszer, amely a természet törvényeivel összhangban valósul meg. India ősi tanítói már tudták: az élet, az életerő attól az általuk "prana" -nak nevezett életenergiától függ, amely bőségesen megvan a vízben és a levegőben, illetve mindenekelőtt ezen két elem harmonikus egységében.

Infraszauna

Más energiákkal szemben az infrasugár olyan fajta energia, amely nem a környezetet látja el hővel, hanem javarészt (mintegy 80%-ban) azt a testet, amire irányul maga a sugár. Ezeket a sugarakat előszeretettel alkalmazzuk az orvoslás számos területén, mert az infrasugarak 2-25 mikrohosszúságukkal akár 4 mm mélyre is képesek behatolni a bőr alá. Tágítják az ereket – ezzel folyamatossá téve a véráramlást, minek következtében felgyorsul az anyagcsere, ami az emberi testben verejtékezést eredményez. Az izzadás során körülbelül 70-80%-nyi vizet, és a maradék hányadban pedig a szervezetben lerakódott zsírsavakat, koleszterint, és egyéb káros anyagokat veszítünk. A fejben lévő erek is szintúgy tágulnak, így ha infraszaunázunk, felfrissülten hagyhatjuk el a kabint. Valamint a vér folyamatos áramlásának köszönhetően jótékony hatással van a szív- és érrendszerre is. Nagyjából 30-40 percnyi infrasugarak között eltöltött idő alatt szervezetünk akár 300-500 kalóriát is képes elégetni, így alakformálás szempontjából is szívesen használják, hiszen másként nem kevés aktív sporttal érhető el ugyan ez az eredmény. Kitágítja a pórusokat, ezáltal tisztítja, puhítja, selymesebbé teszi a bőrt, illetve regenerálja azt.

Jádeköves masszázs

A jáde egy olyan féldrágakő, amit a keleti gyógyászat már évezredek óta eredményesen alkalmaz a gyógyításban. Ennek köszönhetően, mára már jól ismert, szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása.

A felmelegedett jáde kövek és a mágnesterápia együttes hatása, továbbá a gerincoszlop két oldalán, csúszó mozgással haladó görgők,  megnyitják a meridiánokat – ezek az életenergiát vezető csatornák – melynek köszönhetően jótékony energiával töltődik fel a testünk.

A görgők által stimulált akupresszúrás pontok segítenek abban, hogy a hozzá tartozó szervünk működése javuljon.

A jáde köves masszázs segít egyensúlyba hozni szervezetünket, ezáltal javítva fizikai és lelki állapotunkat

Aromaterápia

Az esszenciális olajok a növények különböző részeiben található természetes, aromatikus összetevők. Ha éreztük már a fahéj fűszerességét, a levendula frissességet, akkor éppen ezeket az aromatikus tulajdonságokat tapasztaltuk meg. Jótékony hatással vannak hangulatunkra, lelkiállapotunkra és egészségünkre is. Megölik a baktériumokat, gátolják a vírusok elterjedését, méregtelenítenek, segítik sejtjeink oxigénellátását és erősítik immunrendszerünket. Nem csupán tüneti kezelést végeznek, hanem sejtszinten segítik megoldani a szervezet problémáit. A pezsgőfürdős, masszázs élmény és az olajok gyógyító, harmonizáló hatása hozzásegítenek minket testi és mentális egészségünk megőrzéséhez.

Vadlúd Vendégház -    foot   - Minden jog fentartva!